Veel gestelde vragen chauffeurs

Ik wil chauffeur worden waar moet ik aan voldoen:

• De chauffeur is in de GBA van de gemeente geregistreerd en daadwerkelijk woonachtig
  • Heeft een Verklaring Omtrent Gedrag(VOG)
  • Heeft een geldig rijbewijs B
  • De auto die voor ANWB AutoMaatje wordt ingezet is eigendom van de chauffeur en APK gekeurd.
  • Er is door de chauffeur voor de auto een WA-verzekering met inzittendenverzekering afgesloten.
  • De chauffeur mag tijdens het vervoer niet roken en is op de hoogte dat het besturen van een auto nadat hij/zij alcohol, medicijnen of drugs heeft gebruikt, verboden is.

Hoe ben ik verzekerd:

• Stichting fundament heeft voor alle vrijwilligers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
  • Deze geld niet voor eventuele schadeclaims die rechtstreeks met het daadwerkelijk vervoer te maken hebben. Hiervoor gelden de bepalingen en polisvoorwaarden van de eigen Auto- respectievelijk inzittendenverzekering of de WA-verzekering van de deelnemer.

Daarna gaat eventueel de verzekering van Stichting Fundament in werking.

Wat is de onkostenvergoeding:

• Deelnemers betalen aan de chauffeur rechtstreeks een onkostenbijdrage van € 0.30 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten.

Hoe weet ik wanneer ik een rit moet rijden:

• De vervoersvragen worden door de deelnemers 2 dagen van te voren ingediend bij ANWB AutoMaatje Losser. De vaste vrijwilligers(planners) zoeken zo snel mogelijk een passende chauffeur voor de deelnemer. Bij een geslaagde match krijgt de chauffeur een bevestiging over zijn inzet.