Veel gestelde vragen ANWB Automaatje

1. Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje?

U meldt zich aan als deelnemer bij AutoMaatje, dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 – 12.00 uur telefoon 053-5369402.

2. Hoe kan ik bij AutoMaatje een rit aanvragen?

U kunt dit van maandag tot en met donderdag tussen 9.00-12.00 uur telefonisch op nummer 053-5369402 aanvragen.

3. Hoe ver van tevoren moet ik een rit aanvragen?

Twee dagen van te voren. Wij zoeken dan voor u een vrijwilliger uit de chauffeurspool die u, op het gewenste tijdstip, wil rijden. Heeft u onverwacht binnen 2 dagen een rit nodig dan kunt u het verzoek doen, wij zullen proberen alsnog een vrijwilliger te vinden.

4. Hoe weet ik op wel tijdstip en door wie ik wordt opgehaald?

Wij bellen u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geven u het tijdstip en de naam van de vrijwilliger die u ophaalt door.

5. Wat is de onkostenvergoeding die ik moet betalen?

De onkostenvergoeding bedraagt € 0,30 cent per kilometer (gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger en terug) plus eventuele parkeerkosten.

6. Hoe weet ik wat de onkostenvergoeding is die ik moet betalen?

Wij geven een schatting van het aantal kilometers door bij het bevestigen van de rit. Eventuele parkeerkosten komen hier dan nog bij.

7. Aan wie moet ik de onkostenvergoeding betalen?

U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.