Jongerensupport Losser

Jongerensupport Losser is in de gemeente Losser op een breed terrein actief. De jongerencoaches maken enkele dagen per week gebruik van de Jongerenbus om op verschillende plekken in de gemeente Losser contacten te onderhouden met jongeren. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Informatie & advies
  • Hulp bij het organiseren van activiteiten
  • Ondersteuning bij problemen, vragen

Informatie & advies
We hebben over veel onderwerpen informatie. Kijk op onze website  bij het kopje “ik zoek informatie” voor alle onderwerpen. Veel van deze info hebben we ook als folder in de Jongerenbus. Uiteraard kun je over alle onderwerpen op de site met ons in gesprek, en als je wilt ook ondersteuning bij krijgen.

Hulp bij het organiseren van activiteiten
Heb jij een leuk idee? Misschien wel samen met je vrienden? Maar weet je niet precies hoe je het allemaal moet aanpakken? We kunnen je daarbij helpen. Ons team heeft veel ervaring met het organiseren van leuke jongerenactiviteiten. We kunnen je op weg helpen, ondersteunen en in contact brengen met organisaties en mensen om te bereiken wat jij bereiken wilt. Jij houdt zelf de regie en kunt gebruik maken van onze activiteitenexperts. De afgelopen jaren hebben we ook samen met het Twents Carmel College in Losser en de gemeente Losser het project “Streetcraft” georganiseerd. Leerlingen bedenken in groepjes van 4 een leuke activiteit voor jongeren in Losser. De activiteiten worden door een jury vanuit de gemeenteraad beoordeeld, en de winnende activiteit wordt ook echt uitgevoerd. In 2016 was dat een teenage-party in het Openluchttheater. In 2017 “bumperball”. In 2019 wordt het project uitgevoerd onder de naam “make my day”.

Ondersteuning bij problemen, vragen
Loopt het thuis, op school of in de buurt niet zo lekker. Wij kunnen jou een tijd lang ondersteunen / coachen om daar de juiste weg in te kiezen en je met tips & trics laten zien hoe je bepaalde dingen misschien anders kunt doen.